Wiz Khalifa
share

Cameron Jibril Thomaz, cu numele de scenă Wiz Khalifa, este un artist, compozitor şi actor american care a debutat în 2006 cu ”Show and Prove” şi a semnat cu Warner Bros. Records în 2007, ceea ce l-a ajutat să se facă mai ușor cunoscut. Single-ul său „Say Yeah” a fost difuzat la radio şi a apărut în clasamentele Rhythmic Top 40 şi Hot Rap Tracks în 2008.

Wiz Khalifa a părăsit Warner Bros. şi a lansat al doilea său album, „Deal or No Deal”, în noiembrie 2009.

A lansat mixtape-ul „Kush and Orange Juice” pentru download gratuit în aprilie 2010; apoi a semnat cu Atlantic Records. Acesta mai este cunoscut pentru single-ul de debut la Atlantic, „Black and Yellow”, care a ajuns pe prima poziţie în Billboard Hot 100. Albumul său de debut pentru casa de discuri, „Rolling Papers”, a fost lansat pe 29 martie 2011.

După acest album a urmat „O.N.I.F.C.” pe 4 decembrie 2012, pe care au apărut single-urile „Work Hard, Play Hard” şi „Remember You”. Wiz a lansat cel de-al patrulea album, „Blacc Hollywood”, pe 18 august 2014, având ca single principal „We Dem Boyz”. În martie 2015 a lansat „See You Again” pentru sountrack-ul filmului Furious 7, cântec ce a ajuns şi a rămas pe prima poziţie în Billboard Hot 100 pentru 12 săptămâni non-consecutive.

În septembrie 2016, piesa „See You Again”, interpretată de Wiz Khalifa şi Charlie Puth a devenit a doua piesă din istorie cu 2 miliarde de vizualizări pe YouTube, după succesul înregistrat de piesa „Gangnam Style”, interpretată de Psy, care a ajuns la acest număr de afişări în 2014.