Vanotek
share

Născut în Republica Moldova, Vanotek trăiește în România de 15 ani.

Pe numele real Ion Chirinciuc, a studiat la liceul de artă Octav Băncilă, din Iași, apoi s-a mutat în București unde a început să compună pentru diverși artiști.

Vanotek a pășit în industria muzicală la 17 ani, iar într-un timp foarte scurt a colaborat cu nume mari precum Antonia, Dan Bălan sau DJ Sava.

Printre piesele lansate de Vanotek se numără „My Heart Is Gone„, „My Mind„, “Take the Highway” și „În dormitor„.

După lansarea piesei “My Heart is Gone” , în colaborare cu Yanka, single ce a stat săptămâni întregi în topurile din România, Vanotek a revenit cu “I’m Coming Home” cu The Code & Georgian, hit care ajunge la cererea fanilor și a publicului în Selecția Națională Eurovision. Chair dacă nu e main stream, Vanotek ajunge pe locul 2 al Selecției Naționale și chiar dacă nu a reprezentat mai departe România la Eurovision, expunerea de care a avut parte în concurs deschide noi drumuri și adună și mai mulți fani pentru producătorul muzical.

Piesa Vanotek feat. Yanka – ”My Heart is Gone” a fost nominalizată la MTV Best Romanian Act.

Vanotek este artistul ales de Virgin Radio Romania pentru primul Virgin Radio LIVE din toamna lui 2017, el oferind un show exclusivist ascultătorilor pe 8 noiembrie în Club Hush.