Andra
share

Alexandra Irina Măruță, cunoscută mai bine sub numele de scenă Andra, este o cântăreață de muzică pop si R&B, dar și o vedetă de televiziune.

Aceasta și-a început cariera muzicală la vârsta de 7 ani, când a cântat pentru prima dată muzică ușoară. A continuat să participe și la concursuri de muzică populară, dar fără să se califice printre primele 3 locuri.

În 2001, la doar 14 ani, Andra lansează primul său disc single. Într-o ascensiune continua, a reușit să se mențină pe primele locuri de la debut până în prezent, în cadrul Romanian Top 100.

Apogeul în industria muzicală româneasca l-a atins prin orientarea către muzica dance, între anii 2009-2012. Printre hiturile ce au răsunat în cluburi se numără și „Abelia” sau „Inevitabil va fi bine”.
Andra a câștigat popularitate și din postura de jurat al emisiunii „Românii au talent”, din publicitate, dar și din aparițiile în reviste, ajungând astfel printre cele mai de succes și cunoscute femei din România.

Andra a fost cooptată de Turner Broadcasting System pentru a interpreta melodia de generic a serialului „Muuu și Beee: Povești de la fermă”, care rulează în fiecare weekend de la ora 11:00 pe canalul Boomerang.

Legat de viața personală, aceasta a terminat Liceul Economic „A.D. Xenopol” și Facultatea de Psihologie Muzicală la Universitatea Spiru Haret. În 2008 se căsătorește cu prezentatorul de televiziune Cătălin Măruță, realizator al emisiunii „La Măruță„. În 2011 aceștia devin părinți, iar în 2015, artista a dat naștere și celui de-al doilea copil.

Până în prezent, Andra are scoase 14 albume, 23 de single-uri și a obținut 39 de premii.