1. HBO Max s-a lansat în România şi în alte ţări din Europa, iar preţul abonamentului este de 4.99 euro pe lună pentru noii abonaţi. Dacă aveaţi deja abonament la HBO Go, preţul este de 3.30 euro pe toată durata abonamentului. Şi Disney+ şi-a anunţat data de lansare şi preţul abonamentelor: veţi putea vedea toate filmele clasice Disney şi cele din universul Marvel începând cu 14 iunie, la un cost lunar de 30 de lei. Dacă vă dau bătăi de cap costurile tuturor abonamentelor la serviciile de streaming, Disney+ a anunţat şi un abonament mai ieftin, în cadrul căruia vor fi afişate şi reclame. Momentan e disponibil doar în SUA, dar e aşteptat să apară din 2023 şi în România. Aţi prefera să plătiţi mai puţin pentru serviciile de streaming dar să vedeţi din când în când reclame, ca la TV?
2. YouTube vrea să le dea bani podcasterilor ca să se filmeze. Google vrea să atragă mai mult public din zona de podcasting, aşa că a oferit sume între 50.000 şi 300.000 de dolari pentru show-uri populare care nu aveau conţinut video până acum. În felul acesta vor să atragă public nou pe platformă. Însă chiar dacă nu aveţi un podcast renumit, tot aţi putea să faceţi bani cu podcastul pentru că YouTube pregăteşte şi un sistem de monetizare şi o întreagă secţiune dedicată podcasturilor. Ăsta e momentul să vă apucaţi de treabă!
3. Meta închide Campus, reţeaua socială dedicată studenţilor. Mark Zuckerberg voia să facă o nouă reţea inspirată din începuturile Facebook, însă lucrurile n-au funcţionat, aşa că a decis să închidă proiectul. Oricum, planurile lui Zuckerberg sunt mai degrabă spre Metaverse şi întregul univers virtual, decât spre clasicele reţele sociale.
4. O serie de companii din zona de digital au oprit operaţiunile din Rusia ca răspuns la războiul din Ucraina. Apple, AirBnb, TikTok, Spotify, Netflix sunt doar câteva dintre companiile care s-au retras de pe piața din Rusia. În același timp, Rusia a blocat Facebook și Instagram și a declarat Meta ”companie extremistă”. Autorităţile ruse au ameninţat că vor bloca chiar şi platforma Wikipedia, fapt care i-a făcut pe ruşi să descarce zeci de mii de pagini ale enciclopediei online. Tot în martie, pentru a sprijini Ucraina, Elon Musk a trimis sateliţi Starlink care permit conexiuni rapide la internet într-o ţară cu infrastructura online parţial distrusă.