Adio grăsimilor periculoase din patiserie, biscuiți sau prăjituri – directivă europeană în vigoare

CoolNews
share

Adio grăsimilor periculoase din patiserie, biscuiți, prăjituri sau margarină! Nu e o glumă, nu e vorba nici despre vreo dietă, ci despre o directivă europeană care a intrat de joi în vigoare.

Ar trebui să găsim ma puține grăsimi periculoase în alimente.

Cantitatea așa numitelor grăsimi trans nu trebuie să mai depășească 2 grame la suta de grame de produs.

Problema cu grăsimile trans este că pot provoca:

  • infarct miocardic
  • accident vascular cerebral
  • diabet
  • alte afecțiuni asociate cu inflamația.

Găsești grăsimile trans le găsim de obicei  în produsele de patiserie, în biscuiți, prăjituri sau margarină.

Producătorii au avut un an la dispoziție ca să reducă din cantitățile folosite.

Cine nu respectă noile reguli va fi sancționat.

FOTO: Unsplash Owen Bruce

 

Articole similare

STUDIU: Mai bine de 30% dintre cei care au lucrat de acasă au muncit mai mult decât cei care au mers...

Mai bine de 30% dintre cei care au lucrat de acasă au muncit mai mult, în comparație cu cei care au ...

Angajații unei patiserii din Slatina spălau tăvile într-un butoi, în spatele blocului - VIDEO

Angajații unei patiserii din Slatina au pus sănătatea clienților în pericol. Ei foloseau un butoi de...

O elevă de liceu le-a dat colegilor prăjituri făcute cu cenușa bunicii

O adolescentă din California a pregătit prăjituri cu cenușa bunicii ei și le-a dus colegilor la școa...